Veendam

Buxus verzorging

Zorg bij een nieuwe aanplant voor een goed bodemleven en een luchtige grond. Verbeter de grond door 2 delen DCM Vivimus te mengen met 1 deel eigen grond. Daarnaast is voor een mooie, gezonde buxus een goede plantenvoeding essentieel.

Hoe en wanneer snoeien?

Snoeien van buxus kan het hele jaar door. Voorkeur snoeien in mei/juni en oktober/november. Alleen met vorst is het af te raden omdat ze te erg indrogen. Tip: maak de buxus nat, knipt een stuk makkelijker!

Hoe vaak geef je voeding?

2 tot 3 keer per jaar DCM buxusvoeding (zowel buxus in pot als in volle grond). Geef in maart/april voeding en na de eerste snoeibeurt eind juni nogmaals.Mocht in het najaar de buxus toch nog geel worden, geef dan nogmaals voeding. Voor dosis en toepassing zie verpakking.

Verzorging buxus in pot?

Water is het belangrijkste voor buxus in pot. Geef elke dag een ruime hoeveelheid water en niet alleen als de zon schijnt en het warm is! Vocht tekort is herkenbaar aan een blauwe kleur van de plant. Zorg in de winter dat de kluit niet uitdroogt door de kou. Daarnaast heeft een buxus in pot ook veel buxusvoeding nodig. Zie hierboven voor het juiste voedingsadvies. Houd er ook rekening mee dat er gaten in de pot zitten!

Hoe voorkom je gele blaadjes en andere buxus problemen?

Gele blaadjes voorkom je door regelmatig een goede voeding te geven. Groeiproblemen ontstaan meestal door een tekort aan voeding of een te droge of juist te natte, dichtgeslibde grond. Het advies ter voorkoming van ziektes en aantastingen is het snoeiafval op te ruimen en tijdig te snoeien. Ontsmet de snoeischaar na het snoeien met Detthol.