Ingrediënten:
- 600 gram (jonge) zevenblad
- 1 fijgehakte sjalot
- 2 in blokjes gesneden grote aardappelen
- handvol wilde rijst
- flinke klont boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 1/4 liter groente- of kippenbouillon
- zout, versgemalen peper
- 1/2 bekertje crême fraiche.
Bereiding:
- Smelt de boter met de olijfolie in een pan met dikke bodem.
- Doe de sjalot en aardappelblokjes erin en laat ze zachtjes fruiten (niet bruin laten worden).
- Voeg het goed gewassen zevenblad toe en roer dit alles tot het geslonken is.
- Breng alles op smaak met zout en peper.
- Schenk de warme bouillon met de rijst erbij.
- Laat alles weer aan de kook komen en zet het vuur dan laag.
- Laat de soep 30 minuten pruttelen en pureer het dan met een staafmixer.
- Roer de crême fraiche er door en laat het geheel weer heet worden zonder te koken.