Ingrediënten voor 4 personen:
- 125 gram kruimige aardappels
- 350 gram postelein
- 1 teen knoflook
- 50 gram roomboter
- 1 bakje verse roomkaas of crème-fraîche (1,5 deciliter)
- 1 liter bouillon (groente of kip, van tablet)
- paar lente-uitjes en een takje lavas
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Doe ze samen met de fijngehakte knoflook in de bouillon en kook ze gaar.
- Voeg de fijngeknipte lavas toe.
- Snij de postelein fijn en smoor hem even in de boter.
- Voeg de postelein toe aan de soep en laat hem een tel zachtjes meekoken.
- Voeg wat roomkaas of crème-fraîche toe (bewaar een beetje voor de garnering).
- Pureer de groenten in de soep met een staafmixer.
- Houd de soep net onder het kookpunt.
- Snij de lente-ui in dunne ringen en laat die nog 5 minuten meegaren.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Garneer met een toef crème-fraîche of roomkaas en een blaadje postelein.