Veendam

Zevenbladsoep

Ingrediënten:

  • 600 gram (jonge) zevenblad
  • 1 fijgehakte sjalot
  • 2 in blokjes gesneden grote aardappelen
  • handvol wilde rijst
  • flinke klont boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 1/4 liter groente- of kippenbouillon
  • zout, versgemalen peper
  • 1/2 bekertje crême fraiche.

Bereiding:

  1. Smelt de boter met de olijfolie in een pan met dikke bodem.
  2. Doe de sjalot en aardappelblokjes erin en laat ze zachtjes fruiten (niet bruin laten worden).
  3. Voeg het goed gewassen zevenblad toe en roer dit alles tot het geslonken is.
  4. Breng alles op smaak met zout en peper.
  5. Schenk de warme bouillon met de rijst erbij.
  6. Laat alles weer aan de kook komen en zet het vuur dan laag.
  7. Laat de soep 30 minuten pruttelen en pureer het dan met een staafmixer.
  8. Roer de crême fraiche er door en laat het geheel weer heet worden zonder te koken.