NNB 2019

Het gaat gebeuren! Het Noord Nederlands Bloemschikevenement.
Zaterdag 6 april 2019.
De drie noordelijke provincies gaan samen een bloemschikevenement organiseren!
Het wordt een feest voor en door bloemschikkers en bloemschiksters.
Beginners en (ver)gevorderden, leden en niet-leden, iedereen kan meedoen.
Er zijn twee groepen, beginners en gevorderden.
Deelnemers bepalen zelf aan welke groep ze willen deelnemen.
Alle werkstukken worden beoordeeld door een professionele jury en alle deelnemers krijgen een certificaat met de beoordeling. De drie deelnemers met de hoogste beoordeling krijgen bovendien een prijs.
Deelnemers in de groep gevorderden maken daarnaast kans op de hoofdprijs:
een Golden Ticket voor het bloemschikevenement op Gardenista.
De opzet is eenvoudig. Er wordt één werkstuk gemaakt per deelnemer.
De opdracht is een verrassing. Bloemen en overige materialen voor de opdracht worden verzorgd.
Wat er precies aan gereedschap meegebracht moet worden geeft de organisatie van tevoren aan.
Het evenement gaat plaats vinden in het multifunctioneel centrum “De Wier” in Ureterp, vlak bij Drachten.
Dit ligt mooi centraal voor alle drie de provincies en biedt ruimte aan 50 tot 60 bloemschikkers.
Daarnaast is er een zaal voor de bloemschikdemonstratie. Deelnemers betalen €35,- bijdrage als vergoeding voor de bloemen en de ondergrond en hun consumpties, inclusief de lunch.
Niet leden betalen €45. Niet-leden kunnen bovendien niet meedingen naar de hoofdprijs.
Het programma ziet er globaal als volgt uit. ’s Ochtends worden de werkstukken gemaakt.
Daarna kan de jury aan het werk en is het tijd voor de lunch.
Na de lunch volgt de bloemschikdemonstratie door Hans Zijlstra, bloemstilist uit Groningen.
Hiervoor kunnen liefhebbers en niet deelnemers zich apart inschrijven.
De bloemstukken van de demonstratie worden vervolgens verloot.
Daarna volgt de prijsuitreiking en kan iedereen de werkstukken van de deelnemers gaan bekijken.
Aan het einde van de dag nemen de deelnemers hun eigen bloemwerk mee naar huis.
Wij hebben er zin in! Jullie ook?
Het NNBE organisatieteam. Contact: Opens external link in new windowNNBE.Groei@gmail.com

Westlandse buitenplaatsen van weleer
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879