23-01-2017 Bloemschik demonstratie Heleen Hamminga.

De eerste ledenavond van het jaar 2017 beloofde een klapper te worden. Dat is m.i. ook bewaarheid! Toen we binnenkwamen stonden, her en der verspreid, tafels met potjes, bloemen, vaasjes en een keur aan de meest uitlopende accessoires voor het vervaardigen van -en dat moet gezegd- spectaculaire bloemkunst-uitingen van Heleen Hamminga uit Meeden. We zagen bloemen en planten voorbijkomen die -dat durf ik hier rustig te stellen- de meesten van ons nog nooit eerder aanschouwd hadden. Heleen had zich de opdracht gegeven om 7 grote en kleine bloemstukken te maken binnen 2 uur. Dat lukte samen met een assistente wonderwel. Misschien was de tijdsspanne bij de constructie hiervan wat aan de lange kant; vervelen deden wij ons niet. Ze wil zelf een winkel beginnen in Meeden en is bezig met het verbouwen van een pand voor dat doel. Ze is te vinden op het internet. Toen alle stukken gereed waren en ter bewondering tentoongesteld, volgde de verloting onder de leden. Zeven gelukkigen keerden huiswaarts met een bloemstuk, maar allen hadden een genoeglijke avond gehad.

23-02-2017 Lezing Hans van Wieren

Voor de tweede keer binnen twee jaar gaf Hans van Wieren uit Sneek een enthousiaste lezing. Sinds de vorige keer had hij nog niets van zijn welsprekendheid verloren. Als een waterval stroomden zijn woorden, zinnen, meningen en dia’s ons gehoor en gezichtsveld binnen. Never a dull moment! In deze tweede deel van: ‘Tuinen Anno Nu’ ging hij wat dieper in op het aspect ‘Mooie Tuinen’. Zoals te verwachten was; er is geen een duidende antwoord op deze vraag te geven. Men herkent aan een tuin de hand van de eigenaar. Wat wel waar is dat sommige toevoegingen of weglatingen van bepaalde structuren, ja zelfs soms van kleinigheden, afbreuk doen aan het geheel. De tuineigenaar beslist dan nog wat voor hem of haar van belang is. Zoals bekend is Hans van Wieren een fervent adept van voorjaarsbollen. Ook hiervan liet hij weer prachtige voorbeelden zien. Voor de ongeveer veertig leden alweer een genoeglijke avond!

20-3-2017 Lezing Brian Kabbes

Op de wat merkwaardige aankondiging dat er een lezing door Brian Kabbes over dahlia's en aardappels zou worden gegeven waren, ondanks zware regen en storm, toch nog meer dan 40 belangstellenden op komen dagen.
Voor de pauze ging het over het ontstaan van de ontelbare dahlia soorten, daarna over de aardappel in al zijn schakeringen. De aardappel en dahlia hebben gemeen dat ze uit bijna hetzelfde gebied stammen, n.l. Midden en Zuid Amerika, Zoals we van hem gewend zijn, wist Brian weer smakelijke verhalen over beide soorten te vertellen met leuke anekdotes gelardeerd. Waar het zo ter sprake kwam, vertelde hij ook nog interessante wetenswaardigheden over zijn reizen naar Kirgizie alwaar hij zeker elk jaar een paar maanden verblijft. Een zeer belezen en bereisd persoon.

grijs
verrassingen in de tuin