Nationale Tuinweek 2017:

In 2017 is de Groei & Bloei Nationale Tuinweek van 10 tot en met 18 juni.
Het thema is dit jaar: "Kruiden".

6 tuinen doen van onze afdeling hier aan mee.

Nationale Tuinweek: Leef je uit met kruiden in regio Veendam/Winschoten

De Nationale Tuinweek 2017, van 10 tot en met 18 juni, heeft als thema ‘Leef je uit met kruiden’. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week ‘groene’ activiteiten in heel Nederland. Van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot fotowedstrijden. Deelname is voor de meeste activiteiten gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Tegel eruit, (kruiden)plant erin
Met de Nationale Tuinweek komt tuinvereniging Groei & Bloei in actie tegen ‘versteende tuinen’.
Met meer planten (en minder tegels) in de tuin lever je een positieve bijdrage aan een groenere leefomgeving, de waterhuishouding en biodiversiteit. Veelzijdige kruiden als munt, tijm, anijs, salie, rozemarijn en dille zijn ideale planten.
Je kunt er niet alleen van oogsten en genieten, maar afhankelijk van de soort hebben de smaakmakers ook sierwaarde door hun compacte groeivorm en fraaie bloemen die vlinders en bijen aantrekken.

Gratis kruidenplanten
Samen met Intratuin organiseert Groei & Bloei de landelijke inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’.
Iedereen die op zaterdag 10 juni (tussen 10.00 en 15.00 uur) een tegel uit eigen tuin inlevert bij Intratuin in Winschoten , ontvangt twee gratis kruidenplanten.
Kijk voor meer informatie op www.groei.nl/tuinweek.

Open Tuinenweekend
De week wordt feestelijk afgesloten met het jaarlijks drukbezochte Open Tuinenweekend, op 17 en 18 juni. Ruim 1.000 Groei & Bloei-leden openen hun tuinhekken voor iedereen. Ontdek de mooiste particuliere tuinen van Nederland, ook in  Veendam e.o. (kijk op www.veendam.groei.nl)

Kijk voor meer informatie op www.groei.nl of www.veendam.groei.nl  of neem contact op met beaboelens(at)home.nl

Op veler verzoek heeft de commissie Nationale Tuinweek de datum en het thema van de Nationale Tuinweek 2018 vastgesteld:

Datum: 9-17 juni 2018
Thema: Moestuinieren. Eten uit eigen tuin!

grijs
verrassingen in de tuin