Groentips & Groeninfo

Droomtuin

In navolging van afdeling Beilen, die daarmee in 2007 de G & B-vernieuwingsprijs won, nam ook afdeling Noord-Limburg de schop ter hand en realiseerde voor een van de leden een "Droomtuin".

Een van de bestuursleden maakte de ontwerptekening en het beplantingsplan. De werkgroep benaderde een groot aantal sponsoren, een lange en moeizame weg.

In 2011 kwam Intratuin Roermond in zicht als hoofdsponsor en kwam een en ander in een stroomversnelling. Ook de buurt raakte betrokken bij het plan. Onder de bezielende leiding van een van de buurtgenoten ging jong en oud aan het werk.

Tuinruimen, bomen met wortel en al verwijderen, egaliseren, schuttingen vervangen en opgericht, tuinhuis opbouwen, enz, enz. In een woord geweldig! De tuineigenaar kan weer, met rolstoel, samen met zijn vrouw van zijn tuin genieten.

TV Limburg maakte in haar programma "Limburg Vandaag", regelmatig gewag van het project.

grijs
verrassingen in de tuin